صفحه اصلی > اخبار معاونت 


  چاپ        ارسال به دوست

توصیه های غذایی به مسافران نوروزی

 

1. دستور طلائي پيشگيري از مسموميت غذايي: " پختن غذا و خوردن آن در همان روز " است.

2. در حین سفر از حمل گوشت خام و تخم مرغ خام و فرآورده هاي لبني با ماندگاري كوتاه خودداري نماييد، چرا كه سريعا" فاسد مي شوند

3. کنسروها را قبل از مصرف 20 دقیقه در آب درحال جوشیدن حرارت دهید و سپس مصرف نمایید

4 .  در طي سفر براي حمل مواد غذايي فاسد شدني، از يخدان مناسب استفاده كنيد. غذاهایی که حاوی سس، تخم مرغ و خامه می باشند خیلی زود فاسد می شوند.

5. هنگام خرید مواد غذایی می بایست به تاریخ تولید و مصرف، دارا بودن مجوزهای قانونی لازم از جمله پروانه ساخت جهت محصولاتی که در داخل کشور تولید می شود و پروانه بهداشتی ورود جهت محصولاتی که خارج از کشور تولید می شود.

6. از مصرف مواد غذایی که به صورت فله و بدون بسته بندی و مشخصات بهداشتی لازم است، خودداری شود.

7. در زمان مصرف مواد غذایی کنسروی به عدم بادکردگی و تاریخ مصرف این مواد توجه شود.

8. بوتوليسم نوعي مسموميت غذايي كشنده است كه در اثر مصرف كشك غير پاستوريزه، غذاهاي كنسروي (كه قبل از مصرف حرارت مناسب به آنها نرسيده است) و يا سوسيس و كالباس آلوده بروز مي كند. علايم و نشانه هاي اين مسموميت با تاخير (بعد از 12 تا 24 ساعت) ظاهر مي شود و شامل تاري ديد، دوبيني، افتادگي پلك فوقاني، عدم توانايي حركتي، اختلال تكلم، لكنت زبان، سختي بلع، و خشكي و درد گلو مي باشد. مهمترين اقدام درماني در اين مسموميت تجويز سريع داروی ضد سم (Anti toxin)  در مركز درماني مي باشد. در صورت عدم درمان ممكن است فرد مسموم در اثر فلج تنفسي فوت نمايد.

9. غذاهای دستکاری شده مثل کباب،سالاد و غذاهای گوشتی در معرض فساد و مسمومیت قرار دارند و برای سفر و مسافرت مناسب نیستند.

10. مواد غذایی مثل تخم مرغ، کشک، شیر، سس مایونز و کره حتما باید در یخچال نگهداری شوند. پس در هنگام خرید این مواد دقت نمائید که در خارج از یخچال نباشد و همچنین به شرایط نگهداری نوشته شده روی بسته بندی، پروانه ساخت، تاریخ انقضاء محصول توجه کنید.

11. به مسافران توصیه می شود از آب های بسته بندی شده بهداشتی که دارای تاریخ تولید،انقضاء و پروانه ساخت است استفاده شود و از مصرف آب های جاری و نامطمئن خودداری شود.

12. از خرید مواد غذایی و نوشیدنی از دستفروشان جدا پرهیز نمائید چرا که اغلب این خوراکی ها از مواد غیرخوراکی و غیر مجاز تهیه شده و کاملا غیر بهداشتی است.

13. نان های بدون پروانه ساخت عرضه شده در فروشگاه ها و یا توسط دست فروشها می توانند حاوی مواد مضر رنگ بر(سفید کننده) و حتی آردهای تاریخ گذشته،نشاسته و نان خشک باشند


١٤:٠٢ - 1396/11/25    /    شماره : ١٠٨٠٠    /    تعداد نمایش : ١٣١



خروج