صفحه اصلی > اخبار و اطلاعیه های معاونت 


  چاپ        ارسال به دوست

کمبود ید
کمیته پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید

 

کمیته پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید باحضور معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و اعضای کمیته در مرکز بهداشت استان برگزارشد.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: کمبود ید و گواتر یکی از مشکلات تغذیه ای عمده درکشور بوده است که با اجرای برنامه پیشگیری و کنترل کمبود یدو یددارکردن نمک های خوراکی کاهش قابل ملاحظه ای می توان درشیوع گواتر رخ داد.

دکتر فریده فخار تاکیدبرنظارت وپایش مستمر فعالیت های اجرایی واحدهای بهداشتی بویزه واحد تغذیه ،محیط و غذادارو تا حصول اطمینان از نتیجه مطلوب و کاهش اختلالات ناشی از کمبود ید بیان نمود: همکاریهای درون بخشی و برون بخشی در زمینه بازدید و نظارت وکنترل نمک های خوراکی از جمله مهم ترین اقدامات در راستای کنترل و پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید دراستان خواهد بود .

رویا اتحاد ،سرپرست گروه بهبود  تغدیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت:پایش میزان یددر نمک های خوراکی مهم ترین بخش پایش برنامه حذف اختلالات ناشی از کمبود ید است و هدف اصلی پایش درسطح تولید حصول اطمینان از میزان ید نمک ،درجه خلوص و سایر ویژگی نمک ید دار و روند اجرای برنامه در حین تولید است.

وی افزود:برخی مسائل از جمله تبلیغات گسترده نمک های غیراستاندار به ویژه نمک دریا ،سنگ نمک و غیره تهدید جدی یرای افت شاخص های این برنامه است.

رویا اتحاد بیان کرد :بهداشت محیط  در بازدیدی  که از مراکز تهیه وتوزیع موادغذایی و رستوران ها و فست فودها نسبت به معدوم کردن نمک غیر از نمک دریا اقدام و با متخلفین از راه قانونی برخوردشود. وبه منظور حساس سازی درخصوص مصرف نمک تصفیه شده یدار جلسات آموزشی برگزارشود.

 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA


١٣:١٥ - 1399/06/24    /    شماره : ١٨٨٩٩    /    تعداد نمایش : ٢١



خروج