ویزیت بیش از 35هزار نفر طی تعطیلات نوروزی در هرمزگان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ازویزیت بیش از 35 هزارو 266 مراجعه کننده از 24 اسفندماه سال 1402تا 13 فروردین ماه سال جاری خبرداد.
دکتر عبدالجبار ذاکری بیان کرد : 35هزارو 266 مراجعه کننده توسط پزشکان و 9 هزارو 894مادر بارداردر طی این ایام توسط مراقبین سلامت و ماما در مراکز خدمات جامع سلامت ویزیت و مراقبت شدند.
وی با اشاره به اجرای برنامه سلامت نوروزی گفت : به منظور پیشگیری و کاهش بار بیماریهای مرتبط با محیط از جمله بیماریهای منتقله از آب و غذا و کنترل اپیدمی، تعداد 31 هزارو 746 بازدید بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی و اماکن بین راهی و سامانه های آبرسانی انجام شده است و بدنبال این بازدیدها تعداد 247 واحد صنفی متخلف از قوانین بهداشتی به مراجع قضایی معرفی شده و تعداد 154 واحد صنفی متخلف توسط بازرسین بهداشت پلمپ گردیده است .
دکتر ذاکری با اشاره به تقارن ایام ماه مبارک رمضان وعید نوروز و تداوم تشدید بازرسیهای بهداشت محیط تا 25 فروردین ماه سال جاری بیان کرد: بازرسان بهداشت محیط جهت بررسی سلامت مواد غذایی در مجموع تعداد 548 نمونه مواد غذایی جهت بررسی عوامل میکروبی و شیمیایی به آزمایشگاه ارسال نموده اند و همچنین تعداد 32 هزار و 416 مورد سنجش عوامل محیطی را با استفاده از تجهیزات پرتابل انجام دادند. که نتیجه این اقدامات منجربه کشف مقدار37 هزار و 695 کیلوگرم مواد غذایی غیر بهداشتی و معدوم سازی و خروج این مواد از چرخه توزیع شد.
معاون بهداشتی دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به کشیکهای 24 ساعته کنترل و رصد بیماریها در تعطیلات نوروز اشاره کرد و افزود: تعداد391 مورد حیوان گزیدگی و تعداد924 موردتزریق واکسیناسیون هاری درمراکز پیشگیری و درمان هاری در شهرستان های تابعه پس از مراجعه افراد بصورت کامل و به موقع صورت گرفته است.
وی با اشاره به اهمیت شناسایی و درمان زودهنگام بیماریهای مهم دوره نوزادی خاطرنشان کرد :درطی این مدت تعداد یک هزارو 490نمونه گیری ازپاشنه پای نوزادان جهت غربالگری هیپو تیروییدی نوزادان و بیماری فنیل کتونوری صورت گرفته است.
دکتر عبدالجبار ذاکری افزود : در این ایام 10هزار و 370خدمت جهت مراقبت بیماران دیابت و فشارخونی توسط بهورز و یا مراقب سلامت در خانه های بهداشت و مراکز بهداشتی ودرمانی و یک هزار و 289 خدمت جهت مراقبت بیماران مبتلا به دیابت و فشارخون توسط پزشکان و همچنین تعداد 2 هزارو 789 خدمت خطر سنجی جهت پیشگیری از سکته های قلبی و مغزی در مراکز خدمات جامع سلامت و خانه های بهداشت تحت پوشش انجام شده است.