• 1403/04/11 - 15:51
  • - تعداد بازدید: 227
  • - تعداد بازدیدکننده: 213
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
با حضور رئیس اداره کنترل ناقلین وزارت بهداشت برگزار شد؛

جلسه کمیته دانشگاهی مراقبت و درمان برنامه آئدس مهاجم

جلسه کمیته دانشگاهی مراقبت و درمان برنامه آئدس مهاجم با حضور رئیس اداره کنترل ناقلین وزارت بهداشت، صبح امروز، دوشنبه 11 تیرماه در سالن کوثر دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برگزار شد.

رئیس اداره کنترل ناقلین وزارت بهداشت، رئیس دانشگاه، معاون درمان دانشگاه، اعضای کمیته مراقبت و درمان شامل نمایندگانی از معاونت درمان،  معاونت غذا و دارو، معاونت آموزشی، معاونت پژوهشی و دانشکده بهداشت در این جلسه حضور داشتند.

دکتر احمد رئیسی، رئیس اداره کنترل ناقلین وزارت بهداشت گفت: بررسی‌ها حاکی از آن است که در یکی دو ماه آینده با بحران بیماری تب دانگ مواجه نخواهیم شد.

وی افزود: باتوجه به اینکه برای مبارزه با این پشه چاره‌ای جز بهسازی محیط نداریم، شورای عالی امنیت ملی همه دستگاه‌هایی که از ماشین‌های سنگین برخوردارند را موظف کرده است که در امر بهسازی محیط به وزارت بهداشت کمک کنند.

دکتر رئیسی اظهار کرد: از آن‌جایی که مورد مثبت ابتلا به بیماری را در استان هرمزگان و بندرلنگه داشته‌ایم، می‌خواهم که همت کنید و اسم دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان را برای مقابله با بیماری تب دانگ در سطح کشور و دنیا نشان دهید.

وی گفت: مسئولین سیاسی خصوصا در سطوح میانی با ما همراه هستند و باید بخواهیم که در این مورد مشارکت داشته باشند.

این مقام مسئول افزود: چون موضوع تب دانگ یک بیماری واگیر است نباید گمان کنیم که همه وظایف بر دوش معاونت بهداشتی است، بلکه باید هر مجموعه وظایف خود را انجام دهد و از آن‌ها حمایت شود.

رئیس اداره کنترل ناقلین وزارت بهداشت بیان کرد: کنترل تب دانگ نیازمند مشارکت‌های بین‌بخشی است و از آن‌جایی که این بیماری مقوله‌ای وابسته به توسعه است، جلسات مدیریتی مربوطه باید در دفتر معاونت سیاسی استانداری برگزار شود و در این امر مشارکت داشته باشند.

همچنین دکتر غلامعلی جاودان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان درمورد اقدامات انجام شده برای کنترل آئدس گفت: هر هفته در هیأت رئیسه دانشگاه با حضور معاونین این موضوع بررسی و اقدامات انجام شده پیگیری می‌شود.

وی افزود: هر معاونت باید وظایف مربوطه را انجام دهد و با یکدیگر همکاری لازم را داشته باشند.

دکتر جاودان اظهار کرد: مسئولین استانی باید متولی این موضوع باشند و دانشگاه علوم پزشکی در حوزه کمیته مراقبت و درمان وظایف خود را انجام و گزارش کار مربوطه را ارائه دهد و سایر ارگان‌ها از قبیل شهرداری نیز گزارش کار خود در زمینه بهسازی محیط را ارائه دهند.

رئیس دانشگاه گفت: پیگیری برای برگزاری کنگره تب دانگ یا آئدس نیز در دستور کار دانشگاه قرار دارد.

وی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان این ظرفیت را دارد که به‌عنوان قطب آموزشی بیماری‌های منتقله از آئدس معرفی شود.

نماینده معاونت بهداشتی در این جلسه به ارائه گزارشی درمورد وضعیت مشاهده پشه و بیماری تب دانگ در ایران، کشورهای همسایه و جهان، اقدامات انجام شده در محورهای مختلف از جمله مراقبت حشره‌شناسی، بهسازی محیط و آموزش سلامت به عنوان مهم‌ترین روش‌های کنترل، کنترل شیمیایی (لاروکشی و مه‌پاشی)، کمیته‌های استانی برنامه مراقبت آئدس مهاجم، مراقبت انسانی، اقدامات پس از کشف بیمار در استان و ... ارائه کرد.

همچنین در این جلسه در رابطه با عدم کمبود دارویی، آمادگی بیمارستان‌های استان، چالش‌های موجود ازجمله کمبود کادر پرستاری و هزینه‌های بهسازی مباحثی مطرح شد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 13278
مسعود پیری زاده
مولف

مسعود پیری زاده

تصاویر

تاریخ آخرین بروزرسانی: 1403/04/11 15:51