• 1405/06/10 - 09:24
  • - تعداد بازدید: 60
  • - تعداد بازدیدکننده: 52
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هشدار معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان درباره مصرف خودسرانه آمپول‌های لاغری

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نسبت به افزایش مصرف خودسرانه و بدون تجویز پزشک آمپول‌های لاغری هشدار داد و از شهروندان خواست فریب تبلیغات غیرعلمی و فضای مجازی را نخورند.

دکتر آرش رحیمی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، با اشاره به افزایش نگران‌کننده استفاده خودسرانه از آمپول‌های کاهش وزن، به‌ویژه داروهای مرتبط با خانواده آگونیست‌های GLP و GIP، اظهار کرد: مصرف این داروها بدون ارزیابی، تشخیص و تجویز پزشک می‌تواند سلامت افراد را با خطرات جدی و گاه جبران‌ناپذیر مواجه کند.

وی افزود: برخی از این داروها در اصل برای درمان و کنترل بیماری‌هایی از جمله دیابت نوع ۲ طراحی شده‌اند و استفاده از آن‌ها صرفاً با هدف کاهش وزن، بدون بررسی شرایط جسمی و پزشکی فرد، می‌تواند عوارض قابل توجهی به همراه داشته باشد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به عوارض احتمالی مصرف خودسرانه این داروها گفت: اختلالات گوارشی شدید، تهوع و استفراغ مداوم و در برخی موارد التهاب لوزالمعده یا پانکراتیت از جمله عوارض مهمی است که می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را تهدید کند.

دکتر رحیمی همچنین نسبت به خرید آمپول‌های لاغری از منابع غیرمجاز، باشگاه‌های ورزشی و شبکه‌های اجتماعی هشدار داد و اظهار کرد: بخشی از محصولات عرضه‌شده در بازار غیررسمی ممکن است تقلبی، قاچاق یا فاقد شرایط مناسب نگهداری باشند که مصرف آن‌ها می‌تواند خطر بروز عوارض جدی از جمله واکنش‌های حساسیتی شدید و عفونت را افزایش دهد.

وی با تأکید بر اینکه کاهش وزن پایدار نیازمند اصلاح سبک زندگی، تغذیه مناسب و فعالیت بدنی است، افزود: استفاده از دارو بدون رعایت اصول علمی و اصلاح شیوه زندگی، راهکاری پایدار برای کاهش وزن نیست و پس از قطع دارو نیز احتمال بازگشت وزن وجود دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همچنین خاطرنشان کرد: در برخی افراد و شرایط پزشکی خاص، مصرف این داروها می‌تواند با خطرات و محدودیت‌های جدی همراه باشد و به همین دلیل، بررسی سوابق فردی و خانوادگی و ارزیابی پزشک پیش از مصرف دارو ضروری است؛ از جمله در افرادی که در معرض برخی بیماری‌های تیروئیدی، از جمله سرطان مدولاری تیروئید، قرار دارند.

دکتر رحیمی در پایان از شهروندان، به‌ویژه افرادی که قصد کاهش وزن دارند، خواست پیش از مصرف هرگونه داروی کاهش وزن، حتماً با پزشک متخصص مشورت کنند و گفت: زیبایی و تناسب اندام نباید به قیمت به خطر افتادن سلامت افراد تمام شود. سلامت، بزرگ‌ترین سرمایه هر انسان است و باید از آن در برابر تصمیمات نسنجیده و تبلیغات غیرعلمی محافظت کرد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 30828
کلمات کلیدی
مسعود پیری زاده
مولف

مسعود پیری زاده

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی: 1405/06/10 09:24